21 augusti 2022
17:00

Sjöbo IF

Referat: Dalby GIF - Sjöbo IF

Efter storförlust med 10-0 mot Sjöbo IF i våras ställde vi upp med en annan laguppställning i söndagens match, med flera spelare på nya positioner och med en mer offensiv strategi. En strategi som gav resultat och våra P06-killar i Dalby GIF knep alla 3 poängen genom en imponerande 4-1-vinst mot Sjöbo IF hemma på Dalby IP.

Om du hade frågat mig innan matchen om jag trodde att vi skulle ta hem alla poängen så hade jag sagt Ja, under förutsättning att vi presterar på samma nivå som killarna gjort på träning. Vilket var exakt vad killarna gjorde i söndagens seriepremiär då de höll högt tempo, hade rätt inställning och jobbade hårt!

Till skillnad från när vi möttes i våras hade vi rätt inställning från start i denna matchen och satte hög press och låg tätt in på Sjöbospelarna vid spel på vår planhalva, vilket neutraliserade Sjöbo under de första 45 minuterna, eftersom vi inte gav efter för några chanser för dem att få in bollar bakom/genom vår backlinje. En lärdom vi gjort från sist vi möttes. Mycket av jobbet gjorde vår hårt arbetande backlinje och mittfält.

Joel Nolvi Holmsten startade som vänsterytter i denna matchen, en förändring från i vanliga fall central anfallare. Och wow, vilken debut Joel gjorde som vänsterytter med ett hattrick innan matchen var över.

En annan förändring gjordes med Gabriel Dovrén Lundegren som fick starta på topp och med sin energi/löpning mot Sjöbospelarna fick han till slut sin belöning genom ett mål i 82:a minuten.

Slutresultatet förtäljer inte hela sanningen då Dalby fick kämpa mot våg efter anfallsvåg från Sjöbo vid ställningen 2-1. Vid detta skede av matchen såg Sjöb mycket farliga ut. Men när Sjöbo fyllde på med fler och fler spelare framåt i jakten på en kvitteringen var det istället Dalby som drog fördel av situationen genom bra kontringsspel och gjorde 3-1 (82 min) och även 4-1 (90 min).

En fantastisk lagprestation hela vägen från målvakt upp till anfallare.

Det blir nu en sporre att ta detta med oss till nästa match mot Linero IF nästa söndag.